Alexander von Humboldt - Čežnja za dalekim krajevima

  • 20,81€

Alexander von Humboldt bio je najveći putnik i najslavniji znanstvenik svoga doba. Proputovao je Ameriku i Aziju, penjao se na najviše vulkane, plovio nepoznatim rijekama, istraživao floru i faunu egzotičnih zemalja.Alexander von Humboldt - Čežnja za dale

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 20,81€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Volker Mehnert

Nakladnik:  ARTRESOR


Resile su ga želja za putovanjima, neutaživa žeđ za znanjem i energija koja bi dostajala za dva života. Alexander von Humboldt bio je najveći putnik i najslavniji znanstvenik svoga doba. Proputovao je Ameriku i Aziju, penjao se na najviše vulkane, plovio nepoznatim rijekama, istraživao floru i faunu egzotičnih zemalja. Mjerio je, crtao i opisivao sve što je vidio i utirao nove staze u proučavanju prirode. Nadahnjivao je suvremenike poput pjesnika Goethea i prirodoslovca Darwina, upoznao se i dopisivao s predsjednikom Jeffersonom i borcem za slobodu Bolívarom.

Knjiga Volkera Mehnerta s ilustracijama Claudije Lieb i u prijevodu Lare Hölbling Matković vodi nas na put s Humboldtom, da se zajedno s njime divimo umreženosti života, koju je među prvima sagledao upravo ovaj slavni prirodoslovac.

Godina izdanja 2022