Srce zna da je ljepši svijet moguć

  • 17,92€ 135,00kn

Nova priča o namaSrce zna da je ljepši svijet moguć - Što mi kao pojedinci u vrijeme socijalne i klimatske krize možemo učiniti da svijet postane bolje mjesto?Motivacijski govornik i autor Charles Eisenstein u ovoj inspirativnoj knjizi  nudi protulijek pr

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 17,92€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Charles Eisenstein

Nakladnik:  PLANETOPIJA


Što mi kao pojedinci u vrijeme socijalne i klimatske krize možemo učiniti da svijet postane bolje mjesto?

Motivacijski govornik i autor Charles Eisenstein u ovoj inspirativnoj knjizi  nudi protulijek prevladavajućem cinizmu, očaju, frustraciji i paralizi, podsjećajući nas na elementarnu istinu: svi smo povezani, a naši osobni izbori, koliko god nam se činili nebitnima, imaju nevjerojatnu transformacijsku moć te mogu pozitivno utjecati na svijet.

U prostoru između priča u kojem se trenutno nalazimo, imamo osjećaj kao da stojimo iznad provalije i sve oko nas se urušava. Ova knjiga donosi niz primjera iz stvarnog života koji dokazuju da mali i osobni činovi hrabrosti, ljubaznosti i vjere u sebe mogu promijeniti kulturni narativ separacije, koji je uzrok trenutačne planetarne krize i koji nam ne može dati odgovore na temeljna životna pitanja. Iako strahujemo od novog, urušavanje stare priče je nužno kako bismo ušli u novu priču – priču o neodvojivosti. Ali taj novi narativ nas ne treba plašiti jer već intuitivno znamo da je njegovo ključno načelo istinito – neodvojivi smo od svemira i naše bivanje prožima bivanje svih i svega. Iako je put prema ponovnom sjedinjenju pun zavoja i zaokreta, Eisenstein nas podsjeća da ćemo na njemu susretati i druge putnike te tako zajedno ići ususret ljepšem svijetu za koji naša srca znaju da je moguć.

Godina izdanja 2022