Péter Esterházy - Uvod u postmodernizam

  • 18,45€ 139,00kn

Péter Esterházy - Uvod u postmodernizam - Knjiga Péter Esterházy: Uvod u postmodernizam plod je autoričina višegodišnjeg istraživanja i djela Pétera Esterházyja, kao i fenomena književne kulture Srednje Europe te komparatističkih povezivanja mađarske i sv

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 18,45€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Tina Varga Oswald

Nakladnik:  LJEVAK


Knjiga Péter Esterházy: Uvod u postmodernizam plod je autoričina višegodišnjeg istraživanja i djela Pétera Esterházyja, kao i fenomena književne kulture Srednje Europe te komparatističkih povezivanja mađarske i svjetske književnosti.

Knjiga je dobrodošla zbog paradoksa koji se nalazi u činjenici da je u Hrvatskoj preveden zaista veliki broj Esterházyjevih djela, dok je u znanosti o književnosti jedan od najpoznatijih suvremenih mađarskih književnika još uvijek ostao neistražen. Autoričina knjiga izvrsno popunjava upravo tu golemu prazninu u hrvatskoj znanstvenoj i stručnoj recepciji književnih tekstova mađarskog klasika.

Knjiga Tine Varga Oswald može poslužiti kao ogledni model za daljnja istraživanja opusa pisca u žarištu rasprave te za daljnja istraživanja Srednje Europe shvaćene kao osobitoga identitetskog obrasca kojim se omogućuje kulturno povezivanje različitih nacija i njihovih književnosti u jedan fluidan, ali svakako značenjski poticajan interferentan prostor.

Jakov Sabljić

 

Knjiga Tine Varga Oswald mogla bi se nazvati pregledom jednog bliskog kulturnog razdoblja koje još uvijek ima utjecaja na sadašnju svjetsku i pojedinačnu nacionalnu kulturu i književnost. Dodatna je vrijednost knjige u tome da mađarsku književnost autorica razmatra i kontekstualizira i iz izvanmađarske perspektive.

Zoltán Medve

Godina izdanja 2016
Broj stranica 188
Uvez Tvrdi