Vladari Hrvatske

  • 39,42€ 297,00kn

Vladari Hrvatske - U knjizi VLADARI HRVATSKE naći ćete istaknute ličnosti koje su vladale Hrvatskom od 9.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 39,42€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Josip Jukić

Nakladnik:  MOZAIK KNJIGA


U knjizi VLADARI HRVATSKE naći ćete istaknute ličnosti koje su vladale Hrvatskom od 9. stoljeća do današnjih dana.

Hrvatski se prostor uvelike mijenjao kroz stoljeća, kao i sam pojam Hrvatske, koji je u početku obuhvaćao znatno manje područje od današnjega teritorija. Granice su se prekrajale, a Hrvatska je ulazila i izlazila iz nekoliko većih državnih zajednica. Dakako, mijenjale su se i vladarske dinastije, ostavljajući za sobom neizbrisive tragove, nerijetko vidljive i danas.

Od prvih Trpimirovića, preko Arpadovića, Anžuvinaca, Jagelovića i Habsburgovaca do Karađorđevića te jugoslavenskih i hrvatskih predsjednika, knjiga Josipa Jukića prati sedamdesetak osoba koje su bile na čelu Hrvatske i time ponajviše utjecale na njezin razvoj. Osim careva, kraljeva i predsjednika, u knjizi su  zastupljene i ostale važne ličnosti, poput knezova, banova i premijera, koje su imale ograničenu moć na pojedinom dijelu hrvatskih zemalja.

Bogato ilustrirano izdanje, prije svega zahvaljujući vrijednim fotografijama iz Hrvatskoga povijesnog muzeja i ostalih ustanova, dopunjeno je crtežima ornamenata i povijesnim kartama, koje su za ovu knjigu pripremili Vesna Lenardić i Ivan Živko.

Godina izdanja 2020
Broj stranica 320
Uvez Tvrdi