Djeca u kaznenom pravu - počinitelji i žrtve

  • 13,14€ 99,00kn

Djeca u kaznenom pravu - počinitelji i žrtve - Ovaj rukopis sadržajno obrađuje pojam maloljetnika u kaznenom pravu, povijesni razvoj, razloge i oblike maloljetničke delinkvencije te najčešće odgojne mjere koja se prema njima primjenjuju.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 13,14€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Lana Petö Kujundžić

Nakladnik:  ŠKOLSKA KNJIGA


Ovaj rukopis sadržajno obrađuje pojam maloljetnika u kaznenom pravu, povijesni razvoj, razloge i oblike maloljetničke delinkvencije te najčešće odgojne mjere koja se prema njima primjenjuju. Rukopis sadržava alternativan način pristupa koji je važan i za loše ponašanje maloljetnika koje treba zaustaviti da se ne bi nastavili delinkventno ponašati, ali ne sudskom administracijom već direktnim pristupom prema djeci.

Prikazana je praksa suda i kvalitativna istraživanja postupanja u odnosu na maloljetnike. Razmatraju se pravni sustavi Republike Hrvatske, Federacije Bosne i Hercegovine i drugih zemalja iz okruženja te uspoređuju sa standardima Europe i svijeta.

Rukopis je podijeljen je u tri dijela: Djeca počinitelji kaznenih djela, Postupci prema mlađim punoljetnicima i Kriminalitet na štetu djeteta.

Autorica detaljnom razradom svakog pojedinačnog dijela knjige daje pregled i nudi čitatelju razmatranja i spoznaje širokog dijapazona aspekata važnih za razumijevanje položaja djece, i počinitelja i žrtava, u kaznenom pravu. U ovoj knjizi autorica se bavi uzrocima pojave maloljetne delikvencije, daje pregled statističkih pokazatelja navedenih ponašanja utemeljenih na relevantnim istraživanjima, opisuje sudsku praksu, zakonsku regulativu, proces i slijed postupanja prema počiniteljima te također razrađuje kazneno pravnu zaštitu te proceduru postupanja prema djeci žrtvama, a naposljetku nudi smjernice za poboljšanje sudske prakse i postupanja u svrhu zaštite prava djece.
Godina izdanja 2019
Broj stranica 240
Uvez Meki