Europski san - Kako europska vizija budućnosti polako zasjenjuje američki san

  • 25,08€ 189,00kn

Europski san - Kako europska vizija budućnosti polako zasjenjuje američki san - Dok američki san zamire, kaže pisac uspješnica Jeremy Rifkin, novi europski san počeo je plijeniti pozornost i maštu cijelog svijeta.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 25,08€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Jeremy Rifkin

Nakladnik:  ŠKOLSKA KNJIGA


Dok američki san zamire, kaže pisac uspješnica Jeremy Rifkin, novi europski san počeo je plijeniti pozornost i maštu cijelog svijeta. Dvadeset i pet zemalja, u kojima je zastupljeno 455 milijuna ljudi, udružilo se u Sjedinjene Europske Države.
Europski BDP, u iznosu od 10,5 bilijuna dolara, već je premašio američki, čime je Europa postala najsnažnijim gospodarstvom na svijetu. Europska unija već je sad vodeći svjetski izvoznik, te je najveće svjetsko unutrašnje tržište. Nadalje, širom velikog dijela Europe ljudi u prosjeku duže žive i pismeniji su, ima manje siromaštva i zločina, manje oskudice i urbane raštrkanosti, godišnji odmori su duži, a na posao se putuje kraće negoli u nas u Sjedinjenim Američkim Državama. Kad se promisli o tome što neki narod činivelikim, te od čega se sastoji bolji život, opaža Rifkin, Europa je danas pretekla Ameriku.

Jeremy Rifkin, jedan od najpopularnijih društvenih mislilaca našeg doba, pisac je uspješnica The End of Work, The Biotech Century, The Age of Access, te The Hydrogen Economy. Predavač je na Fakultetu Wharton, na programu za izobrazbu menadžera, pri Sveučilištu Pennsylvania, te predsjednik Zaklade za ekonomske trendove u Washingtonu D.C.
Godina izdanja 2006
Broj stranica 488
Uvez Meki