Izmišljeno znanje - Lažna povijest, lažirana znanost i pseudoreligije

  • 27,87€ 210,00kn

Izmišljeno znanje - Lažna povijest, lažirana znanost i pseudoreligije - Je li kineska flota doista otkrila Ameriku 1421.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 27,87€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Ronald H. Fritze

Nakladnik:  TIM PRESS


Je li kineska flota doista otkrila Ameriku 1421. godine? Kada su u pretpovijesti izvanzemaljci došli na Zemlju i ljude naučili kako se grade piramide? Je li istina da se deset izgubljenih plemena Izraela naselilo u Engleskoj i Sjedinjenim Državama? Te i još mnoge druge kontroverzne tvrdnje – neke od njih podosta neobične, neke totalno čudne - predmet su istraživanja ove nevjerojatne knjige koja na pojedinim mjestima upravo zapanjuje.

Ova nevjerojatno istraživanje mutnog svijeta pseudo-povijesti otkriva potvrđene činjenice, informirana nagađanja, ali i čistu fikciju izgubljenih kontinenata, drevnih civilizacija te zavjereničkih prikrivanja, i ponovo se osvrće na povijesne temelje iza religija kao što su Nacija islama i Crkva Isusa Krista svetaca posljednjih dana. Detaljnim istraživanjima, od legende o Atlantidi do one o američkim Indijancima koji govore velškim jezikom, Fritzie pokazuje da unatoč snažnim, priznatim povijesnim činjenicama koje ih osporavaju, mnoge od tih ideja pokazuju otpornost i stiču široku prihvaćenost. Kako nam primjeri u Izmišljenom znanju otkrivaju, pseudo-historičari ne ispituju nadmoć istraživanja u cjelini, već iskorištavaju anomalije dokaza koji podupiru njihove tvrdnje.

Knjiga Izmišljeno znanje - lažna povijest, lažirana znanost i pseudoreligije nudi mnogobrojne zabavne i čudesne primjere lažnih priča, izmišljenih kronologija i zamjenskih teorija, pa će nedvojbeno izazvati žučne rasprave među čitateljima – kako skepticima, tako i onima koji vjeruju.

Ronald H. Fritzie, rođen 1951. godne, američki je enciklopedist, povjesničar i pisac poznat po kritici pseudopovijesnih ideja. Magistrirao je na Državnom sveučilištu u Louisiani, a doktorirao na Sveučilištu Cambridge1981. godine. Radio je na Sveučilištu Lamar u Beaumontu te 2001. godine na Sveučilištu Central Arkansas kao pročelnik Odsjeka za povijest. Trenutno je dekan Fakulteta za znanosti i umjetnosti na Sveučilištu u Alabami.

Godina izdanja 2013