Hrvatski simbolički identitet - Značenja nacionalnih simbola iz perspektive hrvatskih građana

  • 23,89€ 180,00kn

Hrvatski simbolički identitet - Značenja nacionalnih simbola iz perspektive hrvatskih građana - Nova knjiga u izdanju TIM pressa, Hrvatski simbolički identitet.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 23,89€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Tijana Trako Poljak

Nakladnik:  TIM PRESS


Nova knjiga u izdanju TIM pressa, Hrvatski simbolički identitet. Značenja nacionalnih simbola iz perspektive hrvatskih građana sociologinje dr. sc.Tijane Trako Poljak, docentice na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, vrijedan je doprinos u zagovoru ključne važnosti sociološkog istraživačkog bavljenja područjem nacionalnog simbolizma, kao i dubljeg razumijevanja točaka slaganja, razilaženja i sukobljavanja oko značenja simboličke dimenzije suvremenog hrvatskog nacionalnog identiteta.

Hrvatski simbolički identitet razrađuje ključne pojmove i poteškoće koje se u znanstvenoj literaturi javljaju pri bavljenju ovom temom, a donosi i rezultate kvalitativnog empirijskog istraživanja provedenog 2013. godine, u kojemu hrvatske građanke i građani kroz dubinske polustrukturirane intervjue govore o značenjima suvremenih hrvatskih nacionalnih simbola za njih osobno te hrvatsku državu i društvo.

Cilj je knjige utvrditi značenja simboličkih nîti od kojih je satkan suvremeni hrvatski nacionalni identitet kako bi se dobila potpunija slika o njegovoj prirodi, mjestima slaganja oko njegovih temeljnih značenja i razlozima zbog kojih se u hrvatskom društvu javljaju kontinuirani prijepori oko pojedinih nacionalnih simbola.

Godina izdanja 2016