Kobne zvijezde

  • 18,00€ 135,62kn

Kobne zvijezde - Dublin, 1918.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 18,00€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Emma Donoghue

Nakladnik:  VUKOVIĆ I RUNJIĆ


Dublin, 1918. Iscrpljena godinama Prvog svjetskog rata, potresena unutarnjim previranjima i ustankom 1916., Irska se suočava s epidemijom smrtonosne gripe. Medicinska sestra Julia Power radi u karanteni za oboljele buduće majke u rodilištu bolnice koja se teško nosi s nedostatkom osoblja. Julijin strogo ustrojeni svijet promijenit će dvije pridošlice: mlada Bridie Sweeney koju su na ispomoć poslale redovnice i liječnica Kathleen Lynn, aktivistica u bijegu od policije, stvarna povijesna ličnost koju Emma Donoghue majstorski upliće u tkanje romana.

Tijekom tri dana u grozničavu ozračju malenog bolničkog odjela tri žene bore se protiv bolesti, podnose poraze, pomažu rađanju novog života i prijelomno utječu jedna na drugu. U svijetu straha i neizvjesnosti, njegovateljice i pacijentice herojski odolijevaju
i ustraju u nemogućoj zadaći. Kobne zvijezde pripovijedaju nezaboravnu i dirljivu priču o ljubavi i gubitku. Preklapaju svevremenske teme skrbi i solidarnosti, fascinantnu povijest prošlog stoljeća i njezine halucinantne odjeke u našoj neposrednoj prošlosti.

“Ne vjerujete da se povijest ponavlja? Pročitajte ovu knjigu…  Gotovo se sva radnja događa u jednoj jedinoj prostoriji, a roman drži napetost trilera.”
—Karen Thompson Walker, New York Times 

“Moćna, neumoljiva knjiga koja duboko potresa i premošćuje vrijeme. Donoghue je
čudesna književnica.”
Press Association 

“Nezaboravan roman u koji uranjamo kao u grozničav san.”
Times 

“Emma Donoghue jedan je od najvećih stilista današnje proze. Ovaj roman morate pročitati.”
The Australian

Godina izdanja 2023
Broj stranica 352
Uvez Meki