Uvod u studij povijesti - Historiografski praktikum

  • 13,01€ 98,00kn

Uvod u studij povijesti - Historiografski praktikum - Knjiga pruža osnovne informacije o povijesnoj znanosti, granama povijesne znanosti, razlikovanju i odnosu izvora i literature, vrstama povijesnih izvora.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 13,01€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Zrinka Nikolić Jakus

Nakladnik:  LEYKAM INTERNATIONAL


Knjiga pruža osnovne informacije o povijesnoj znanosti, granama povijesne znanosti, razlikovanju i odnosu izvora i literature, vrstama povijesnih izvora. Donosi se pregled najvažnijih zbirki povijesnih izvora, znanstvenih bibliografija, knjižnica, arhiva i arhivskih fondova značajnih za hrvatsku povijest u Hrvatskoj i inozemstvu, muzeja i muzejskih zbirki u Hrvatskoj, historijskih časopisa, klasifikacije članaka i ostalih znanstvenih jedinica te nekoliko najvažnijih stilova pisanja bibliografskih jedinica i znanstvenih bilježaka. Osobita se pažnja posvećuje definiciji plagijata odnosno akademskog poštenja te razradi i strukturi znanstvenog rada.
Osnovni cilj ove knjige jest pomoći studentima dodplomskog studija povijesti na odsjecima za povijest u Zagrebu i Splitu i svima zainteresiranima da razviju sposobnosti i vještine prikupljanja i obrade izvora i literature te strukturiranja i oblikovanja seminarskih i diplomskih radova.