Zar ne znaš tko sam ja? - Povijest arogancije

  • 15,26€ 115,00kn

Zar ne znaš tko sam ja? - Povijest arogancije - Premda je čovjek sletio na Mjesec i odgonetnuo vlastiti genski kod, naše međusobno ophođenje nije se znatno poboljšalo još od vremena kada smo lovili mamute.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 15,26€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Ari Turunen

Nakladnik:  TIM PRESS


Premda je čovjek sletio na Mjesec i odgonetnuo vlastiti genski kod, naše međusobno ophođenje nije se znatno poboljšalo još od vremena kada smo lovili mamute. Od svih načina ponašanja, arogancija je najmanje potrebna, a povijest je pokazala kako ona nikada nije izrodila ništa drugo osim ratove, katastrofe, mržnju i ogromnu količinu neuspjeha, ponajviše na štetu arogantnih.
Ova knjiga istražuje velike preokrete uzrokovane arogancijom i načine na koje je ona promijenila svijet – podcjenjivanjem, kulturnom prepotencijom, samodovoljnošću kao posljedicom monopola... Arogancija u pravilu izaziva socijalne tenzije i samo je jedna riječ dovoljna da se pokrene revolucija i da se sve uruši.
Ari Turunen u ovoj knjizi argumentira zašto je arogantno i podcjenjivačko ponašanje tako uobičajeno te se pita možemo li u vezi s tim nešto učiniti. I ovu se knjigu može smatrati arogantnom, ističe autor, i dodaje: „Tko sam ja da naknadno osuđujem tuđe pokušaje i promašaje?“

Godina izdanja 2020