Biblioterapija i poetska terapija - priručnik za početnike

  • 9,95€ 75,00kn

Biblioterapija i poetska terapija - priručnik za početnike - Biblioterapija ili terapija knjigom, stara je disciplina koju su prakticirale mnoge civilizacije, od drevnih Egipćana koji su propisivali riječi-lijekove ili starih Grka koji su u tragediji, kao

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 9,95€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Ivana Bašić

Nakladnik:  ŠKOLSKA KNJIGA


Biblioterapija ili terapija knjigom, stara je disciplina koju su prakticirale mnoge civilizacije, od drevnih Egipćana koji su propisivali riječi-lijekove ili starih Grka koji su u tragediji, kao kazališnom izričaju mitološke ili povijesne priče, vidjeli priliku za emocionalno pročišćenje zajednice. Bilo da se radi o kolektivnim ili individualnim oblicima liječenja, do riječi se držalo i uviđala se njezina moć u pokretanju čovjekova duha. Biblioterapija i poetska terapija imaju široku primjenu u radu s ljudima svih dobi i uzrasta i koriste se za održavanje i jačanje mentalnog zdravlja te kao pomoć u rješavanju različitih zdravstvenih problema.
Biblioterapija i poetska terapija - priručnik za početnike, Ivane Bašić donosi kratak povijesni i teorijski pregled biblioterapije i poetske terapije, vrste i metode poetske terapije, primjere uporabe metafore u kliničkoj praksi, poetsku terapiju u radu s adolescentima, a u dodatku priručnika nalaze se didaktički materijali za pripremu poetske terapije te analize pjesama koje propituju njihovu terapeutsku komunikaciju.

„Stručne literature iz područja biblioterapije, posebice poetske terapije izvorno pisane na hrvatskome jeziku nema mnogo i svaki je novi naslov doprinos u stručnoj kulturnoj zajednici, a posebice nastavnicima, učiteljima i odgojiteljima.”
- Iz recenzije dr. sc. Ljiljane Sabljak

„Priručnik Biblioterapija i poetska terapija nastao je u vrijeme dok u knjižnicama još nisu u tolikom broju djelovale čitateljske grupe i klubovi kao danas tako da je objavljivanje knjige o biblioterapiji bio vizionarski pothvat jer je Ivana Bašić osjećala da vrijeme za biblioterapiju tek dolazi. Knjižničari, otvoreni i znatiželjni, prigrlili su Ivanu Bašić, biblioterapiju i ideju čitateljskih grupa.
Druženje s ljudima blagotvorno je samo po sebi, a kada je druženje uz knjige onda bolje terapije – nema. I zato preporuka: odaberite svoju (biblio)terapiju, uzimajte je bez prekida –uspješnost zajamčena, a nuspojava nema.
- mr. sc. Alka Stropnik, knjižničarska savjetnica
Godina izdanja 2021
Broj stranica 144
Uvez Meki