Drvo ili mjesec - Likovni odgoj za najmla─Ĺe

  • 31,72ÔéČ 239,00kn

Drvo ili mjesec - Likovni odgoj za najmla─Ĺe - ÔÇťJasenka ┼áparavec svojim djelom donosi vrlo strukturiran i bogato ilustriran materijal koji daje pregled odgojiteljevog do┼żivljaja i pristupa dje─Źjem likovnom stvarala┼ítvu.

Dodaj u listu ┼żelja

Usporedi

Bez poreza: 31,72ÔéČ

Dostupnost: Dostupno

Autor: Jasenka Šparavec

Nakladnik:  OSTVARENJE


ÔÇťJasenka ┼áparavec svojim djelom donosi vrlo strukturiran i bogato ilustriran materijal koji daje pregled odgojiteljevog do┼żivljaja i pristupa dje─Źjem likovnom stvarala┼ítvu... Na─Źin na koji je autorica oblikovala monografiju mo┼że poslu┼żiti kao uzor istra┼żiva─Źkog projekta u podru─Źju umjetnosti svim stru─Źnjacima koji u svojem radu provode likovne aktivnosti sa djecom rane i pred┼íkolske dobi. Istaknula bih... izbor slikovnih priloga koji dokumentiraju proces i prikazuju finalni rezultat... te se zbog toga monografija mo┼że preporu─Źiti i kao sveu─Źili┼íni priru─Źnik na kolegijima iz Metodike likovne kulture i Istra┼żivanja dje─Źjeg likovnog stvarala┼ítva.ÔÇŁ
izv. prof. dr. art. Antonija Balić Šimrak
U─Źiteljski fakultet u Zagrebu
ÔÇťKnjiga koja ─çe omogu─çiti odgajateljima da otkriju profesionalca u sebi, kompetentnog odgajatelja spremnog prihvatiti ponu─Ĺene ideje za rad kao i rijetko kori┼ítene tehnike kojima je mjesto u dje─Źjem vrti─çu. Knjiga koja educira i izaziva da i mi prionemo na likovne aktivnosti s djecom i za djecu.ÔÇŁ
Natalija Duvan─Źi─ç, odgojitelj mentor
Dje─Źji vrti─ç Grigora Viteza
Crtanje, slikanje, modeliranje i drugi na─Źini likovnog izra┼żavanja vi┼íestruko poma┼żu djetetu u iskazivanju ili prevladavanju emocionalnih stanja, poma┼żu mu u izgradnji samopouzdanja i me─Ĺusobnih odnosa.
Likovne aktivnosti doprinose opu┼ítanju djece jer zna─Źajno zadovoljavaju njihovu potrebu za mirnim aktivnostima. U takvoj smirenoj atmosferi ona imaju priliku razmi┼íljati i na taj na─Źin u┼żivati dok izra─Ĺuju svoj likovni rad. Za to vrijeme imaju priliku komunicirati sa svojom okolinom, promatrati ju, opa┼żati, do┼żivljavati, stvarati vlastite slike i izra┼żavati ih na svoj na─Źin.
Dje─Źje iznena─Ĺenje i odu┼íevljenje tragom koji ostaje kao rezultat manipuliranja materijalom vidljivo je ─Źim mogu dr┼żati ne┼íto ┼íto ostavlja taj trag.
Na┼í je primarni zadatak zadr┼żati taj entuzijazam u djetetu ┼íto dulje, sve dok ne odraste i postane sretan i zadovoljan ─Źlan na┼íeg dru┼ítva.
Godina izdanja 2018