Kompetencijski pristup nastavi Hrvatskoga jezika 2

  • 10,49€ 79,00kn

Kompetencijski pristup nastavi Hrvatskoga jezika 2 - Kompetencijski pristup nastavi Hrvatskoga jezika 2 autora Srećka Listeša nadovezuje se na priručnik Kompetencijski pristup nastavi Hrvatskoga jezika, koji je autor u suautorstvu s Lindom Grubišić Belino

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 10,49€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Srećko Listeš

Nakladnik:  ŠKOLSKA KNJIGA


Kompetencijski pristup nastavi Hrvatskoga jezika 2 autora Srećka Listeša nadovezuje se na priručnik Kompetencijski pristup nastavi Hrvatskoga jezika, koji je autor u suautorstvu s Lindom Grubišić Belinom objavio 2017. godine.
Autor u ovoj knjizi osnažuje upravo učitelje i nastavnike Hrvatskoga jezika da stručno, osviješteno i kritički odgovore na sve nove izazove pred koje su stavljeni. Autor se pritom oslanja na izrazito relevantnu kroatističku metodičku tradiciju te sustavno kritički raščlanjuje ne samo okolnosti koje oblikuju suvremeni hrvatski obrazovni sustav u cjelini nego i okolnosti koje oblikuju suvremenu nastavu Hrvatskoga jezika te svakodnevicu učitelja i nastavnika Hrvatskoga jezika u Republici Hrvatskoj početkom 21. stoljeća.

Najveća vrijednost ovog priručnika proizlazi iz činjenice da autor sustavno inzistira na filološkome temelju predmeta Hrvatski jezik, koji se ne smije zanemariti ili zaboraviti, a iz kojega proizlaze tekst te njegova pomna, sustavna, argumentirana i kritička analiza kao samo središte nastave Hrvatskoga jezika, kao i svijest o važnosti kontinuirana razvijanja jezične kulture na najvišim razinama njegovanjem i razvijanjem složenih vještina i djelatnosti slušanja, govorenja, čitanja i pisanja.
(iz recenzije Igora Medića, prof.)
Godina izdanja 2019
Broj stranica 152
Uvez Meki