Kurikulum i nastava fizike

  • 17,12€ 129,00kn

Kurikulum i nastava fizike - Knjiga Kurikulum i nastava fizike upoznaje čitatelje s osnovama teorije kurikuluma pri čemu se podrobno obrađuje model uravnotežene ciljno-procesne inačice kurikuluma i njegova praktična primjena u predmetnom području fizike.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 17,12€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Željko Jakopović

Nakladnik:  ŠKOLSKA KNJIGA


Knjiga Kurikulum i nastava fizike upoznaje čitatelje s osnovama teorije kurikuluma pri čemu se podrobno obrađuje model uravnotežene ciljno-procesne inačice kurikuluma i njegova praktična primjena u predmetnom području fizike. U današnjoj nastavnoj praksi još uvijek prevladava sadržajno usmjeren kurikulum koji ne odgovara odgojnim i obrazovnim potrebama suvremene dinamične civilizacije te ga je nužno zamijeniti kurikulumom usmjerenim prema učeniku. Takav kurikulum osposobljava učenike za razumijevanje životnog okružja, za kritičko mišljenje, rješavanje problema i cjeloživotno učenje.
Namjera je ove knjige pridonijeti razumijevanju procesa učenja i značenju učenikovih postignuća, razumijevanju oblikovanja kurikuluma, planiranju i pripremanju nastave te njezinu poboljšanju. Na primjerima nastave fizike i prijedlozima za njezino poboljšanje razmatra se primjena kurikuluma u kontekstu povezivanja očekivanih postignuća i nastavnih strategija s učeničkim konceptualnim razumijevanjem.
Knjiga je ponajprije namijenjena stručnjacima iz područja odgoja i obrazovanja, učiteljima i nastavnicima te ostalim stručnjacima u školskom sustavu koji odlučuju o promjenama i provode ih u praksi, a i širokoj čitateljskoj publici koju zanima obrazovanje.
Godina izdanja 2015
Broj stranica 160
Uvez Meki