Međukulturna kompetencija u nastavi stranih jezika

  • 30,39€ 229,00kn

Međukulturna kompetencija u nastavi stranih jezika - U hrvatskoj znanstvenoj publicistici ne postoji djelo koje se međukulturnom kompetencijom bavi na tako cjelovit način.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 30,39€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Ana Petravić

Nakladnik:  ŠKOLSKA KNJIGA


U hrvatskoj znanstvenoj publicistici ne postoji djelo koje se međukulturnom kompetencijom bavi na tako cjelovit način. Potencijalni čitatelji u djelu će naći iznimno vrijedne nove spoznaje utemeljene na razmatranju teorijskih i primijenjenih modela kompetencije i njihovim (zasad relativno rijetkim) empirijskim provjerama. Specifičnim će čitateljima od velike koristi biti i znanstvene analize i usporedbe kao metodologija istraživanja koju i sami mogu primijeniti u svojem budućem bavljenju ovom temom.
Znanstvena monografija Ane Petravić važan je znanstveni i stručni doprinos ne samo glotodidaktičkom i primijenjenolingvističkom razmatranju međukulturne kompetencije i osvjetljavanju područja napetosti između ovladavanja jezikom i stjecanja međukulturne kompetencije u nastavi stranih jezika već nudi i glotodidaktičku platformu za međupredmetno povezivanje. Svrha je toga razvoj međukulturne kompetencije učenika kao jedne od ključnih individualnih kompetencija današnjice.
Godina izdanja 2016
Broj stranica 392
Uvez Meki