Tamna noć duše

  • 15,79€ 119,00kn

Tamna noć duše - Tamna noć duše – optimističan i pozitivan vodič kroz životne nedaćeSvaki se ljudski život sastoji od svjetlosti i tame, sreće i tuge, vitalnosti i umrtvljenja.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 15,79€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Thomas Moore

Nakladnik:  MOZAIK KNJIGA


Tamna noć duše – optimističan i pozitivan vodič kroz životne nedaće

Svaki se ljudski život sastoji od svjetlosti i tame, sreće i tuge, vitalnosti i umrtvljenja. Način na koji razmišljamo o ovim mijenama čini presudnu razliku.

Naši životi vrve mračnim emocionalnim tunelima: bio to gubitak voljene osobe ili kraj odnosa, starenje ili bolest, karijerna razočarenja ili, pak, samo dugotrajan osjećaj nezadovoljstva životom.

Društvo je sklono promatrati ovakve „tamne noći“ u kliničkim okvirima, kao prepreke koje je nužno prevladati što je brže moguće. Međutim, Moore nam pokazuje da uvažavanje i shvaćanje ovih razdoblja krhkosti kao perioda inkubacije i pozitivnih prigoda za razmatranje najdubljih potreba naše duše može rezultirati iscjeljenjem i novim poimanjem životnog smisla.

Tamnoj noći duše ove metaforičke tamne noći nisu predstavljene u negativnom svjetlu, nego kao razdoblja promjene, prigode za povratak sebi, te obredi prijelaza koji rezultiraju preobrazbom.

Godina izdanja 2020
Broj stranica 280
Uvez Meki