Ubuntu za svaki dan

  • 15,79€ 119,00kn

Ubuntu za svaki dan - Vjerujem da će vam ova knjiga otvoriti oči, um i srce i uputiti vas u način života koji će ovaj svijet učiniti boljim i brižnijim.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 15,79€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Mungi Ngomane

Nakladnik:  V.B.Z.


Vjerujem da će vam ova knjiga otvoriti oči, um i srce i uputiti vas u način života koji će ovaj svijet učiniti boljim i brižnijim. – Ubuntu za svaki dan

Nadbiskup Desmond Tutu

Današnji svijet, ponajprije zapadni, opsjednut je idejom individualizma. Uvjerenjem da su osobne potrebe pojedinca bitnije od potreba društva kao cjeline. Nasuprot tome, u afričkoj zajednici njeguju se zajedništvo i međusobna povezanost. Hrabrost i suosjećanje. Sve to utemeljeno je u južnoafričkoj životnoj filozofiji poznatoj pod imenom ubuntu. To je koncept koji obuhvaća sve ljudske težnje prema skladnom zajedničkom životu ispunjenom humanošću. Glavnu pouku ubuntua najbolje opisuje afrička poslovica: »Čovjek je čovjek zbog odnosa s drugim ljudima.«

Ova knjiga donosi četrnaest mudrih pouka „nacije duginih boja“. One su nam nužne kako bismo svi zajedno živjeli bolje jedni s drugima i jedni pokraj drugih. Pričama u kojima se nazire naša zajednička ljudskost, povezanost i međusobna ovisnost. Ova će nam knjiga pomoći da shvatimo svijet i pronađemo svoje mjesto u njemu. Istražujući ideje blagosti i opraštanja, tolerancije i vještine slušanja, Mungi Ngomane pokazuje nam da za svakoga od nas može biti korisno kad prihvatimo jedni druge.

Ubuntu za svaki dan nadahnjujući je vodič koji nas usmjerava prema ispunjenijem životu pojedinca kao člana mnogo veće obitelji kojoj svi pripadamo.

Godina izdanja 2021
Broj stranica 244
Uvez Meki