Bog nije mrtav

  • 19,90€ 149,90kn

Bog nije mrtav - Može li kvantna fizika dokazatipostojanje Boga? Moželi pitanje postojanja Boga biti riješeno znanstvenim dokazom?Ovaknjiga pokazuje da može i da već jest, u Božju korist.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 19,90€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Amit Goswami

Nakladnik:  V.B.Z.


Može li kvantna fizika dokazatipostojanje Boga?
 
Moželi pitanje postojanja Boga biti riješeno znanstvenim dokazom?
Ovaknjiga pokazuje da može i da već jest, u Božju korist. Ali dokaz je suptilan,temeljen na konceptu prvenstva svijesti iz kvantne fizike koja je za mnogeljude i dalje nepoznanica, te stoga njezina poruka sporo prodire i u znanstvenu i u društvenu svijest.

Notko je Bog kojega znanost ponovno otkriva? Svi znamo da čak ni religiozni ljudikoji najviše pričaju o Bogu nisu suglasni kad je riječ o tome tko ili što je Bog. Dakle, otkriva li znanost iznova kršćanskog Boga, muslimanskog Boga,budističkog Boga, židovskog Boga ili Boga nekih manje popularnih religija?
Većina religija slaže se u pogledu triju temeljnih aspekata Boga. Prvo, Bog je otackauzalnosti, povrh svega kauzalnosti koja se očituje u materijalnom svijetu.Drugo, postoje razine stvarnosti suptilnije od materijalne razine. I treće,postoje božanska svojstva – ljubav je pritom primarno – kojima, prema religijskim učenjima, ljudi trebaju težiti kao prema vrhovnom cilju. Bog kojegaznanost iznova otkriva posjeduje sva tri spomenuta aspekta.

To bi trebala biti radosna vijest za vjernike svih religija, ali i za sve koji vjeruju u ljubav. Umjesto religijskih doktrina koje se međusobno oštro sukobljavaju jer svaka tvrdi da ima monopol na Boga,kroz život bi nas trebala voditi ljubav i ova knjiga daje važan doprinos u tomsmjeru!

Godina izdanja 2013
Broj stranica 282
Uvez Meki