Katolička crkva u Hrvatskoj

  • 39,42€ 297,00kn

Katolička crkva u Hrvatskoj - KATOLIČKA CRKVA U HRVATSKOJ izdanje je od nacionalne važnosti, jedinstveno na hrvatskom tržištu.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 39,42€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Hrvoje Kekez , Zoran Turza , Josipa Alviž , Luka Šešo

Nakladnik:  MOZAIK KNJIGA


KATOLIČKA CRKVA U HRVATSKOJ izdanje je od nacionalne važnosti, jedinstveno na hrvatskom tržištu.

O Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj dosad je napisano mnogo knjiga. U njima se na Crkvu gledalo kao na vjersku ustanovu kojoj je osnovna namjena širenje duhovnog nauka. Ovo izdanje ide korak dalje i donosi sveobuhvatan pregled Crkve u Hrvatskoj nekoć i danas… I to iz raznih perspektiva jer je sagledava očima teologa, povjesničara, povjesničara umjetnosti i etnologa.

Katolička crkva u Hrvatskoj živo je tkivo koje se duboko ukorijenilo u mnoge hrvatske domove, i to prije mnogo stoljeća. Rezultat toga brojna su umjetnička dostignuća – od velebnih katedralnih i župnih crkava do čudesnih primjera sakralnog slikarstva i kiparstva. A tu su i stoljetni običaji povezani s našim vjerskim blagdanima koje vjernici prakticiraju svake godine i ne dopuštaju da se otmu zaboravu.

U povijesti Katoličke crkve u Hrvatskoj bilo je mnogo istaknutih crkvenih dostojanstvenika. U ovoj je knjizi naglasak stavljen na osobe koje su proglašene svecima i blaženicima. Pridodana su im trojica prelata – biskupi Juraj Dobrila i Josip Juraj Strossmayer te nadbiskup i kardinal Franjo Kuharić – koji su, svaki u svoje vrijeme, bili lučonoše hrvatskome puku u teškim trenucima.

Posebno poglavlje u knjizi posvećeno je hrvatskim vjerskim utočištima. U našoj ih je domovini mnogo i tisuće vjernika pohode ih svake godine te se mole i traže zagovor svetaca. Nerijetki su primjeri cjelonoćnih hodočašća, posebice u marijanska svetišta, u kojima cijele obitelji pronalaze mir i utjehu.

Godina izdanja 2018
Broj stranica 320
Uvez Tvrdi