Pravovjerje

  • 13,01€ 98,00kn

Pravovjerje - Ako mislite da je biti vjernik neprivlačno, dosadno i predvidljivo, evo prigode da razmislite još jednom.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 13,01€

Dostupnost: Rasprodano

Autor: G. K. Chesterton

Nakladnik:  VERBUM


Ako mislite da je biti vjernik neprivlačno, dosadno i predvidljivo, evo prigode da razmislite još jednom. Uzmite u ruke ovu knjigu i uvjerite se da su uzbudljivost i neizvjesnost, romansa i poetika, akcija i revolucija sastavni i ključni dijelovi drame vjere. U svojemu bezvremenom klasiku Pravovjerje književni velikan 20. stoljeća G. K. Chesterton s jedinstvenom uvjerljivošću i neodoljivim šarmom predstavlja razloge za vjerovanje: razumske, logične i osobne. Na uzbudljiv način opisujući zašto je on osobno
započeo vjerovati i kako je prešao put od nevjernika i agnostika do kršćanina istodobno opisuje i svu ljepotu, veličinu i dramatičnost vjere.

Jednako uvjerljivo Chesterton tumači kako kršćanstvo bolje objašnjava ljudsko postojanje i bolje ispunjava potrebe čovjeka od bilo koje filozofije, ideologije ili pogleda na svijet. Tako jasno pokazuje zašto je kršćanski svjetonazor istinit i bolji od ateizma, agnosticizma, nihilizma i relativizma kao i suvremenih izazova poput materijalizma, hedonizma i egoističke usredotočenosti na sebe.

Zabavna, humoristična, inteligentna i prepuna iznenađenja, ova knjiga, koja nadmoćno i s puno dosjetljivosti i lucidnosti pojašnjava najdublje teme vjerovanja i nevjerovanja, već desetljećima oduševljava čitatelje diljem svijeta. Sada je s ponosom predstavljamo suvremenim generacijama domaćih čitatelja u novomu hrvatskom prijevodu Ive Džebe, predsjednika Hrvatskoga društva G. K. Chestertona, koji je također autor proslova knjizi kao i popratnih bilježaka koje omogućuju dublji uvid u ovo Chestertonovo remek-djelo.

Godina izdanja 2015