Psihe - Kult duša i vjera u besmrtnost u Grka

  • 38,49€ 290,00kn

Psihe - Kult duša i vjera u besmrtnost u Grka - Psihê: kult duša i vjera u besmrtnost u Grka jedan je od klasika kulturne i religijske povijesti.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 38,49€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Erwin Rohde

Nakladnik:  MIZANTROP


Psihê: kult duša i vjera u besmrtnost u Grka jedan je od klasika kulturne i religijske povijesti. U njemu Erwin Rohde na temelju obimne građe i filološkom minucioznošću iznosi razvoj grčkih vjerovanja o duši i besmrtnosti od homerskoga doba do kasne antike, ukazujući na složenu dinamiku između lokalnih vjerovanja i općehelenskih književnih i religijskih institucija, između helenstva i stranih utjecaja, kao i na idiosinkratičnosti pojedinih kanonskih pisaca. Pritom Rohde uspijeva pokazati što čini specifičnost grčke kulture u tom pogledu, ne zapadajući u teleologiju povijesnoga napretka i anakronu kristijanizaciju grčkih nazora. Stoga je ova je knjiga iscrpnošću svoje građe i odmjerenošću istraživanja dan-danas vrijedan doprinos proučavanju grčke kulture.

Erwin Rohde (1845 – 1898) utjecajni je njemački klasični filolog. Predavao je na sveučilištima u Tartuu, Jeni, Tübingenu i Heidelbergu. Uz Psihê, njegovo je najznačajnije djelo Grčki roman i njegove preteče.

Godina izdanja 2020