Apeirogon

  • 23,76€ 179,00kn

Apeirogon - Rami Elhanan i Bassam Aramin žive jedan blizu drugoga, ali u različitim svjetovima.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 23,76€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Colum McCann

Nakladnik:  LJEVAK


Rami Elhanan i Bassam Aramin žive jedan blizu drugoga, ali u različitim svjetovima. Rami je Izraelac, a Bassam Palestinac. Ramiju vožnja do Zapadne obale traje petnaest, a Bassamu sedamdeset pet minuta. Različita je boja njihovih registarskih tablica, njihov prolazak kontrolnih točaka, različiti su im jezici, različite priče. Onoga što ih spaja, čini se, jako je malo.
Za početak: jedno rano poslijepodne kad trinaestogodišnju Ramijevu kćer Smadar na ulici raznese bombaš samoubojica. Za početak: dan kad desetogodišnju Bassamovu kćer Abir na putu do škole gumenim metkom usmrti pripadnik izraelske granične policije. Odgojeni da se mrze, ali prepoznajući gubitak koji ih spaja – usprkos svemu što ih želi razdvojiti – dvojica očeva svoj će gubitak pretvoriti u oružje za mir i oštricom ljudskosti načeti zid koji se generacijama činio neprobojnim.
Na mjesto srca, u veličanstvenom proznom biću Apeirogona nagrađivani irski pisac Colum McCann postavio je istinitu životnu priču Bassama Aramina i Ramija Elhanana, ali krvotok njegova romana povezuje stoljeća i kontinente, povijest i prirodu, umjetnost i politiku, nadu i bol. Pun glazbe i nestvarno lijepih slika, nježan i uzvišen, realističan, ali optimističan – Apeirogon je istinsko remek-djelo, tisuću i jedan fragment kojim se približavamo istini, roman stvoren za naše doba.

“Velik, ambiciozan trijumf… McCannov posljednji roman mogao bi biti njegov najbolji do sada.” – Kirkus Reviews

“Svaki značajan roman čin je bezobzirne originalnosti. Apeirogon Columa McCanna knjiga je kakvu niste čitali... Zamislite da ste otkrili dosad neviđenu i duboko istinitu pripovjednu formu. Zamislite da je sama ideja romana, o tome što on može biti i što sve može sadržavati, proširena, i to zauvijek!” – Michael Cunningham

“Colum McCann voli točku hoda po žici, a Apeirogon je roman koji se po napetom užetu kreće moćno i politično. Priča o modernom Izraelu i o modernoj Palestini, ova predivna, duboko proživljena knjiga ponajprije je izvanredan čin slušanja.” – Nathan Englander

“Sad morate pročitati Apeirogon... Delirično i uzbudljivo, spektakularno štivo!” – Sunday Times

“Nastavite čitati, i vidjet ćete da je sve povezano – a upravo to je poanta.” – Toronto Star

Godina izdanja 2021
Broj stranica 504
Uvez Tvrdi