Čileanski nokturno

  • 6,64€ 50,00kn

Čileanski nokturno - Sebastián Urrutia Lacroix, svećenik i ugledni književni kritičar, član Opusa Dei i osrednji pjesnik, tijekom samo jedne noći u snažnoj vrućici proživljava najvažnije trenutke svoga života, uvjeren da će uskoro umrijeti.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 6,64€

Dostupnost: Rasprodano

Autor: Roberto Bolano

Nakladnik:  AGM


Sebastián Urrutia Lacroix, svećenik i ugledni književni kritičar, član Opusa Dei i osrednji pjesnik, tijekom samo jedne noći u snažnoj vrućici proživljava najvažnije trenutke svoga života, uvjeren da će uskoro umrijeti. 
U romanu se tako nižu čudesni likovi - pisac i časnik Ernst Jünger i gvatemalski slikar koji se izgladnjuje do smrti u Parizu 1943. godine; general Pinochet kojem Urrutia Lacroix daje satove iz marksizma; Farewell najznačajniji čileanski književni kritičar; opisane su privatne zabave tajanstvene žene u čijoj se golemoj kući u predgrađu, dok je na ulicama Santiaga na snazi policijski sat uz privid normalnog života, okupljaju najplodniji čileanski književnici a istodobno se u podrumu, kamo gostima nije dopušteno silaziti, događaju mučenja nalik na prizore iz kakva filma strave. 
Roman koji oduzima dah svojom ubojitom lapidarnošću i cjelovitom spoznajom ljudske opstojnosti u prevratničkim vremenima. 
Godina izdanja 2008