Dvanaestorica

  • 25,08€ 189,00kn

Dvanaestorica - Dvanaestorica zatvorenika osuđenih na smrt, odabrani su za tajni eksperimentkojim je trebalo stvoriti superiorna ljudska bića.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 25,08€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Justin Cronin

Nakladnik:  LUMEN


Dvanaestorica zatvorenika osuđenih na smrt, odabrani su za tajni eksperimentkojim je trebalo stvoriti superiorna ljudska bića. Najjezivija noćna mora čovječanstva tek je počela.
Kako bi Dvanaestorica pali, netko od onih koji su se ujedinili da ih pobijede morat će platiti najvišu cijenu. Slika svijeta postaje sve jasnija, intenzitet snažniji, a napetost sve dublja u novoj moćnoj epskoj sagi o žrtvi i opstanku čovječanstva.
Zemlju su preplavile horde vampirolikih stvorenja kojima upravljaju dvanaestorica virusom preobraženih zatvorenika. Nakon što su se oslobodili iz vojne baze i zarazili većinu stanovništa Sjeverne Amerike, munjevitom brzinom zauzimaju i šire svoj teritorij. Samo rijetka područja ostaju netaknuta, a malobrojni preživjeli moraju se osloniti jedni na druge i dati sve od sebe kako bi osigurali svoj opstanak.
U budućnosti, Amy i njezina družina nastavljaju borbu za spas čovječanstva. No okolnosti više nisu iste. Neprijatelj je evoluirao i uspostavio novi mračni poredak u kojemu je stvarnost mnogo strašnija od pukog uništenja ljudske vrste. Uspjeli su svladati prvoga od dvanaestorice, no kako bi ih uništili u potpunosti, netko od njih morat će platiti najvišu cijenu.
Njihova bitka tek je počela, a njihova snaga i predanost ovog puta možda neće biti dovoljne.
O autoru:
Justin Cronin, američki pisac rođen u Novoj Engleskoj, za svoje romane The Summer Guest i Mary and O’Neil osvojio je brojneknjiževne nagrade, među kojima je i nagrada PEN/Hemingway Award.
Nakon završenog studija na Harvardu te magisterija iz kreativnog pisanja na Sveučilištu Iowe, Cronin je danas profesor engleskoga na Sveučilištu Rice. Živi s obitelji u Houstonu u Teksasu.
Godina izdanja 2013
Broj stranica 612
Uvez Tvrdi