Kazalište u svom okruženju 2 - Kazališna intermedijalnost i interkulturalnost

  • 26,28€ 198,00kn

Kazalište u svom okruženju 2 - Kazališna intermedijalnost i interkulturalnost - Rukopis „Kazalište u svom okruženju, Knjiga 2.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 26,28€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Darko Lukić

Nakladnik:  LEYKAM INTERNATIONAL


Rukopis „Kazalište u svom okruženju, Knjiga 2. Kazališna intermedijalnost i interkulturalnost “ zamišljen je kao teatrološko djelo, udžbenik, koje tematski obuhvaća 3 područja – poglavlja knjige.
1. kazalište i mediji, gdje se razmatra odnos kazalište i drugih medija, ali i reprezentiranje kazališta kroz različite medije
2. kazalište i globalizacija, poglavlje koje razmatra pitanja interkulturalnosti i intrakulturalnosti kazališta i njegov položaj u suvremenom globaliziranom svijetu.
3. Kazalište i teorije , poglavlje koje pregledno daje nove pristupe i nove pravce teatroloških proučavanja

UVOD sadrži 20 stranica, a uz tekstove je dodano i 15 ilustracija i jedan tabelarni prikaz – sinoptički pregled povijesnog razvitka društava, tehnologija i kazališta.
Svako od navedenih poglavlja daje kratak povijesni pregled problema u europskom i vaneuropskim kazališnim iskustvima, kronbologiju istraživanja, najrelevantnije zaključke i saznanja, kao i izdvojene hrvatske primjere. Svako poglavlje zaključuje posebna STUDIJA SLUČAJA vezana uz razmatrane teme, kao i PITANJA ZA RAZMIŠLJANJE vezana uz poglavlja, te na kraju svakoga poglevlja PREPORUČENA LITERATURA vezana uz obrađene teme u tom poglavlju.
Svako od navedenih poglavlja daje kratak povijesni pregled problema u europskom i vaneuropskim kazališnim iskustvima, kao i hrvatske primjere, sadržavat će i konkretna razmatranja reprezentativnih primjera.
Knjiga nastoji razmotriti odnose kazališta u navedenim situacijama i okruženjima, i pokazati ovisnosti kazališta i njegovih okruženja, međudjelovanja u kojima se razumijevanje kazališta događa uvijek u kontekstu i procesu.
Istraživanje je dugoročno i interdisciplinarno. Obuhvaća u područja povijesti drame i kazališta, sociologije kazališta, kulturalnih studija, medijskih studija, teorije kazališta i kazališne publicistike.
Potencijalna publika za ovu knjigu su studenti kazališta, kazališni profesionalci, novinari, zainteresirani ljubitelji kazališne umjetnosti, ali i najširi krug čitatelja zainteresiranih za kazališnu umjetnost.