Ubojičin učenik - 1. dio trilogije Farseer

  • 21,10€ 159,00kn

Ubojičin učenik - 1. dio trilogije Farseer - Na tržištu fantasyja romani Robin Hobb pravi su dragulji u moru cirkona.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 21,10€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Robin Hobb

Nakladnik:  LUMEN


"Na tržištu fantasyja romani Robin Hobb pravi su dragulji u moru cirkona."
George R.R. Martin


U Jelenjoj Tvrđi, prijestolnici Šest Vojvodstava, stari ratnik Burrich odgaja Fitza za pomoćnika u kraljevoj konjušnici. Fitz je izvanbračni sin princa Chivalryja koji se zbog nečasne veze s njegovom majkom odrekao prijestolja i povukao u osamu. No kralj Shrewd, Chivalryjev otac, jednog dana odluči uzeti mlado kopile pod svoje. Fitzov se život stubokom promijeni. Danju ga uče otmjenim manirama kraljevske obitelji, a noću ga Chade, kraljev polubrat, poučava umijeću savršenog umorstva. Fitz je izabran, postao je Kraljev čovjek, ubijat će za Kralja i kraljevstvo, nečujno i bez svjedoka.
Iako ugrožava princa Regala, pretendenta na prijestolje, Fitz je ključna osoba za opstanak kraljevstva jer njegovom krvi kola nasljedna magija loze Farseer, darovitost zvana Opsjena.
Podanici kralja Shrewda u stalnoj su opasnosti od pohoda pljačkaša s Crvenih brodova – strašnih ratnika koji haraju morskom obalom i za sobom ostavljaju žrtve lišene svake ljudskosti – a Fitz se ubrzo naglavce baca u bitku za vlastiti život i sudbinu svojih voljenih…
Godina izdanja 2021
Broj stranica 452
Uvez Tvrdi