Uvjeti dostave

Dostava se vrši na području Hrvatske te u svim zemljama Europske unije.

Trošak dostave

Trošak dostave Hrvatskom poštom iznosi 3,72 EUR (28,00 kn). Dostava za sve narudžbe u vrijednosti iznad 66,36 EUR (500,00 kn) je besplatna za područje cijele Hrvatske

Trošak dostave Tiskom iznosi 2,92 EUR (22,00 kn).  U slučaju da naručena roba prelazi dimenzije najveće Tiskove ambalaže, kupac će biti dodatno obaviješten.

Kod inozemne dostave putem Hrvatske pošte za narudžbe u iznosu do 66,36 Eur (500,00 kn) trošak dostave je 135,00 kn, a za narudžbe od 66,36 EUR (500,00 kn) do 132,72 EUR (1.000,00 kn) trošak dostave je 29,20 EUR (220,00 kn). Za narudžbe veće od 132,72 EUR (1.000,00 kn) potrebna je provjera s Hrvatskom poštom, o čemu će kupci biti dodatno obaviješteni.

Za pošiljke poslane Hrvatskom poštom s opcijom plaćanja pouzećem dodatno se naplaćuje od strane Hrvatske pošte Naknada za uslugu platnog prometa. Naknada iznosi 0,66 EUR (5,00 kn) za pošiljke do iznosa otkupnine 36,26 EUR (273,22 kn). Iznad toga iznosa naplaćuje se 1,83% iznosa otkupnine.

*PDV (VAT) je uključen u izražene cijene dostave.

Proces i vrijeme dostave

Dostava se vrši putem usluga Hrvatske pošte i Tiska.

Vrijeme slanja i isporuke na području Hrvatske biti će u razumnim rokovima ovisno o pružateljima usluge dostave. O svakom koraku dostavnog procesa kupac će biti pravoremeno obaviješten.

Uobičajeni rok isporuke za usluge Hrvatske pošte i Tiska je 2-7 radnih dana od trenutka slanja pošiljke.

Vrijeme dostave za ostale zemlje EU je 7 do 14 radnih dana, ovisno o lokaciji.

Ako želite dogovoriti poseban termin dostave, molimo Vas da to navedete prilikom narudžbe u polje „Napomena“ kako bismo mogli Vašu želju prenijeti dostavnoj službi. Daljnje mogućnosti s Vama će direktno dogovoriti naš ugovorni partner.

Svi proizvodi bit će zaštićeni i zapakirani u kvalitetnu transportnu ambalažu tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti.

Nakon otpreme Vaše narudžbe primit ćete e-mail poruku s brojem pošiljke i uputama za praćenje kako biste u svakom trenutku mogli provjeriti gdje se trenutno nalazi Vaš paket.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Potpisom Kupca na potvrdi o primitku pošiljke smatra se da je proizvod preuzet bez vidljivih vanjskih oštećenja.

U slučaju da kupljeni proizvod nismo u mogućnosti isporučiti u navedenom roku, o tome ćemo Vas obavijestiti i dogovoriti eventualni novi rok isporuke. U ovom slučaju Kupac ima pravo i na raskid Ugovora i povrat sredstava.

U slučaju bilo kakvih pitanja rado ćemo Vam pomoći. Slobodno nam se obratite na e-mail adresu: nepoznatismjer@gmail.com