Skrivena mana

  • 70,00kn 9,29€

Stanje: RabljenoSkrivena mana - Prošlo je mnogo vremena otkad je Larry “Doc” Sportello posljednji put vidio svoju bivšu djevojku.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 70,00kn

Dostupnost: Dostupno

Autor: Thomas Pynchon

Nakladnik:  VUKOVIĆ & RUNJIĆ


Prošlo je mnogo vremena otkad je Larry “Doc” Sportello posljednji put vidio svoju bivšu djevojku. Ona se iznenada, i naizgled niotkuda, ponovno pojavljuje u njegovu životu s pričom kako se kuje urota i planira otmica stanovitog milijardera u kojeg je ona — kakva slučajnost — zaljubljena. I dok u Los Angelesu polako zamire doba psihodelije šezdesetih, Doc se upliće u bizarno klupko motiva i strasti u kojem obitavaju raznovrsni likovi: surferi, smutljivci, narkomani i rokeri, ubitačni zelenaš, saksofonist — tajni agent, bivši robijaš s tetoviranom svastikom, kao i tajanstveni entitet poznat kao “Zlatni očnjak”.

Gotovo ništa u literaturi ne može se mjeriti s jezičnim i umnim bravurama Thomasa Pynchona, za kojeg prof. Tomislav Brlek kaže da je “neprevodiv”. Skrivena mana je roman o kraju jedne epohe, smješten u Kaliforniju na izmaku 60-ih, kada se nad zapadnom obalom podignula magla od dima trave, a smog ostao zauvijek. Kao priručnik za bolje razumijevanje filma Paula Thomasa Andersona, i obratno.

Godina izdanja 2014