Dječje tradicijske igre s pjevanjem

  • 18,90€ 142,40kn

Dječje tradicijske igre s pjevanjem - Dječje tradicijske igre s pjevanjem prva su knjiga koja na nov način prezentira segment narodne baštine i razvija senzibilitet djece i zajednice u kojoj se ostvaruju.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 18,90€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Heda Gospodnetić

Nakladnik:  DURIEUX


Dječje tradicijske igre s pjevanjem prva su knjiga koja na nov način prezentira segment narodne baštine i razvija senzibilitet djece i zajednice u kojoj se ostvaruju. Radi se o djelu koje s aspekta glazbene narodne baštine ima kulturološko značenje i promovira zavičajnu i nacionalnu kulturu u prožimanju s drugim kulturama. Iz tog značenja proizlazi sociokulturološki aspekt odgoja djece i osvješćivanja potrebe za razumijevanjem vlastitog i drugih identiteta u multikulturalnoj zajednici društvu. (Renata Sam Palmić)

Knjiga Dječje tradicijske igre s pjevanjem prva je takva zbirka na području Hrvatske koja sadrži detaljna objašnjenja o porijeklu i izvođenju pjesme i igre. U njoj su predstavljene pjesme i igre svih etnografskih regija Hrvatske. Važnost glazbe u odgoju djece je neupitna i znanstveno dokazana, pa je ovo djelo prava glazbena riznica s obzirom na broj igara koje prikazuje. Osim što predstavlja polaznu bazu za daljnja muzikološka istraživanja, knjiga je važan segment u radu s djecom. Stoga će knjiga biti korisna ponajprije djeci, a zatim svima uključenima u njihov odgoj i obrazovanje: odgajateljima, učiteljima, voditeljima dječjih folklornih skupina i roditeljima. (Marina Bazina)

Godina izdanja 2023