Doba poroka

  • 22,99€ 173,22kn

Doba poroka - New Delhi, zima, tri ujutro.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 22,99€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Deepti Kapoor

Nakladnik:  FRAKTURA


New Delhi, zima, tri ujutro. Mercedes u punoj brzini skreće na pločnik, gazi i ubija petero usnulih ljudi. Automobil pripada bogatašu, ali kad policija stigne, za volanom je samo Ajay, mladi sluga, koji ne može objasniti što se dogodilo i zašto je počinio ovaj zločin. Te noći pokrenuta, spirala spletki i nasilja uskoro će ne samo promijeniti njegov život već i iz temelja protresti delhijsko nebo i pakao: kraljevstvo kojim vlada obitelj Wadia.

Tri sudbine koje u svojoj epskoj sagi Doba poroka prepleće Deepti Kapoor naizgled su nespojive. Sunny Wadia mladi je plejboj koji se želi dokazati svojemu ocu, moćnom patrijarhu obitelji koju neki vole, mnogi mrze, a svi je se boje. Neda je lijepa novinarka raspeta između morala i žudnje, uhvaćena između skučenih ambicija srednje klase i života na visokoj nozi, koji joj omogućuje tajna veza sa Sunnyjem. I napokon, Ajay; rođen u kasti nedodirljivih, kao dijete prodan i odgajan da služi, "čovjek za sve" obitelji Wadia. Njihov vozač, kuhar, tjelohranitelj i, ako je potrebno, žrtva.

Od prašnjavih sela Uttar Pradesha, preko prijevoja Himalaje i plaža Goe, pa sve do urbane džungle New Delhija, Doba poroka donosi nam opojnu priču o mafijašima i osvetnicima, lažnim prijateljstvima i zabranjenim ljubavima. No dajući ljepotu, Deepti Kapoor ne daje i milost. Razuzdane zabave i odjeća besramna sjaja, luksuzni automobili i ekstravagancija samo su blistave perle na mračnoj haljini pod kojom bujaju poroci suvremene Indije, paučina koju će ovaj maestralni triler strgnuti spektakularno, otkrivajući golotinju korupcije, nasilja i nesmiljene borbe za moć. 

Godina izdanja 2024
Broj stranica 536
Uvez Meki