Mali atlas svjetionika na kraju svijeta

  • 22,00€ 165,76kn

Gonzalez MaciasMali atlas svjetionika na kraju svijeta - Svjetionici – te fascinantne građevine stoljećima se podižu na osamljenim hridima i udaljenim otocima, odolijevaju vjetru i valovima pomažući pomorcima da izbjegnu brodolome i sretno stignu do sigur

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 22,00€

Dostupnost: Dostupno

Autor: José Luis González Macías

Nakladnik:  ARTRESOR


Svjetionici – te fascinantne građevine stoljećima se podižu na osamljenim hridima i udaljenim otocima, odolijevaju vjetru i valovima pomažući pomorcima da izbjegnu brodolome i sretno stignu do sigurnih luka. Mjesta su to samotnog života i velikih napora, junačkih podviga i tajanstvenih obrata.

Slijepi svjetioničar čuva svjetlo na Arktiku. Neustrašiva djevojka priskače u pomoć brodolomcima. Mala ptica nestane s otoka nakon izgradnje svjetionika. Noću na pisaćem stroju tipka duh. Ekscentrični trgovac podiže dotad nezamisliv toranj na otvorenom moru, da bi mu se potom izgubio svaki trag. Dvojica posvađenih čuvara žive zajedno na majušnom otočiću. Silovita oluja tjednima drži osoblje svjetionika odsječeno od svijeta.

Mali atlas svjetionika na kraju svijeta zbirka je priča što ih je španjolski pisac i grafičar José Luis González Macías napisao prema stvarnim događajima na trideset četiri svjetionika na šest kontinenata. Priče je opremio svojim originalnim ilustracijama, nautičkim kartama, arhitektonskim crtežima i zanimljivim detaljima. U njima se prepleću životi graditelja i svjetioničara, trgovaca i prirodoslovaca, robova i ribara, jedna za drugom nižu se epizode usamljenosti, ludila, hrabrosti i sreće.

Godina izdanja 2023