Mediji – druga zbilja

  • 19,91€ 150,00kn

Mediji – druga zbilja - Knjiga Mediji – druga zbilja nastajala je tijekom višegodišnjega bavljenja problemima medija , a to je značilo - nekoliko različitih interesa: za novinarstvo kao struku (i na temelju iskustava u gotovo četiri desetljeća vlastita n

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 19,91€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Srećko Lipovčan

Nakladnik:  HRVATSKA SVEUČILIŠNA NAKLADA


Knjiga Mediji – druga zbilja nastajala je tijekom višegodišnjega bavljenja problemima "medija", a to je značilo - nekoliko različitih interesa: za novinarstvo kao struku (i na temelju iskustava u gotovo četiri desetljeća vlastita novinarskog rada u nas i u inozemstvu), za probleme strukovnog organiziranja novinara (dragocjene spoznaje tijekom rada na njemačkim radiopostajama i članstvo u izvršnim gremijima naše novinarske udruge u posljednjem desetljeću) te, naposljetku, zanimanja za povijest hrvatskoga novinarstva i publicistike unutar širih političkih i društvenih okvira mukotrpnog, još nedovršenog procesa hrvatskih modernizacija. 
Tekstovi koji se objavljuju u prvom dijelu ove knjige (Teorijski aspekti) nastajali su postupno i u fragmentima u pripremama za predavanja i seminare. Vrijedi to i za čelnu studiju o medijskim industijama i pogubnim utjecajima njihovih "proizvoda". 
Kako pristupiti pojedinim "medijskim proizvodima" - izlaže se u drugom dijelu knjige (Praktični aspekti) u "modelima interpretacija". Analitički su postupci izvedeni iz već izloženih teorijskih nacrta o naravi i funkciji tekstovnih oblika, a oblikovani su na različitoj građi koja - namjerice - vodi računa o primjerima i iskustvima iz povijesti našega novinarstva i publicistike.
Godina izdanja 2006
Broj stranica 305
Uvez Meki