Brotherhood and Unity at the Kitchen Table - Food in Socialist Yugoslavia
- 22,30€
Bez poreza: 22,30€
Dostupnost: Dostupno
Edited by Ruža Fotiadis, Vladimir Ivanović and Radina Vučetić
“At ilumminative way to approach the history of Yugoslav society is to look into the kitchens and cooking pots and to ask which dishes and beverages typically appeared on the table on a daily basic. This book, entiled ‘Brotherhood and Unity at the kitchen table: Food in Socialist Yugoslavia’, does precisely that.” Prof. Hannes Grandits
Povijest hrane nije samo povijest hrane, već povijest materijalnoga života i masovne kulture, konzumerizma i svakodnevice.
Povijest hrane već je proučavana u povijesti SSSR-a i Kine, zbornik radova koji su uredili Ruža Fotiadis, Vladimir Ivanović i Radina Vučetić istražuje povijest hrane u socijalističkoj Jugoslaviji.
Ruža Fotiadis je postodoktorandica i predavačica na Katedri za povijest Jugoistočne Europe na Humboldtovu sveučilištu u Berlinu.
Vladimir Ivanović je postodoktorand-istraživač na Katedri za povijest Jugoistočne Europe na Humboldtovu sveučilištu u Berlinu.
Radina Vučetić je profesorica suvremene povijesti na Odeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.
Jezik | Engleski |
Godina izdanja | 2019 |