Prema suvremenom dječjem vrtiću - Pedagoška kretanja i promjene u sustavu ranog i predškolskog odgoja u Hrvatskoj

  • 33,18€ 250,00kn

Prema suvremenom dječjem vrtiću - Pedagoška kretanja i promjene u sustavu ranog i predškolskog odgoja u Hrvatskoj - (.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 33,18€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Branimir Mendeš

Nakladnik:  HRVATSKA SVEUČILIŠNA NAKLADA


(...) Djelo pod naslovom Prema suvremenom dječjem vrtiću izborom naslovne teme te zanimljivošću sadržaja i originalnim slikovnim prilozima ostvarilo je svoj cilj, a to je rasvijetliti put razvoja od odgoja u obitelji prema odgoju u institucijskom kontekstu, daje prikaz relevantnih pedagoških ideja i teoretičara, predstavlja koncepcije ranog i predškolskog odgoja te problematizira o temeljnim značajkama institucijskog ranog i predškolskog odgoja. 

(...) Ova znanstvena monografija jedinstvena je po tematici, povijesnom pristupu i sustavnoj analizi prikupljene građe. Autor prepoznaje značajnost djetinjstva kao socijalne konstrukcije u kojoj su obitelj i odgojno-obrazovne ustanove prvi i, moguće, najznačajniji čimbenici odgojnog utjecaja na razvoj pojedinca. (...)

Znanstvena monografija objedinjuje povijesni pregled razvoja pedagogijskih ideja i prakse te predstavlja rad kakav do sada nije publiciran. Povijesni razvoj institucijskog ranog i predškolskog odgoja do sada je bio nedostatno i parcijalno istražen. Zadivljuje zato upornost autora sakupiti, analizirati i objediniti opsežnu arhivsku građu u jedinstvenu znanstvenu monografiju koja zavrjeđuje publiciranje.

Godina izdanja 2020
Broj stranica 503
Uvez Meki