Skriveni bog - Pokušaji na razmeđu filozofije i teologije

  • 13,00€ 97,95kn

Stjepan KušarSkriveni bog - Pokušaji na razmeđu filozofije i teologije - SKRIVENI BOG – Pokušaji na razmeđu filozofije i teologije dr.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 13,00€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Stjepan Kušar

Nakladnik:  HRVATSKA SVEUČILIŠNA NAKLADA


SKRIVENI BOG – Pokušaji na razmeđu filozofije i teologije dr. Stjepana Kušara sastoji se od šest poglavlja (Teodiceja ; Riječ ‘bog’; Kršćanski monoteizam; Je li bog sličan; Analogija i via negative; Jedan tekst Martina Bubera) s pridodanim Podacima o tekstovima; Kazalom imena i Bilješkom o autoru. Poglavlja su samostalne cjeline, sadržajno komplementarne te pridonose stvaranju jasnije slike o ciljevima koje je autor imao u svojim istraživanjima i promišljanjima.

Knjiga se zapravo sabire u temeljno pitanje: Kako misliti Boga? Kako razumjeti Božje značajke, bit, djelovanje? Možemo li umom pojmiti Boga tako da je riječ zaista o njemu, a da u tome ne progovaraju i svoje pravo ne traže ljudske potrebe, interesi, različite misaone sheme, pa čak i pretjerano samopouzdanje koje izvire iz takvog pristupa. Autor je u svome pristupu spojio izvanrednu informiranost o literaturi, hermeneutičku preciznost i oštricu spekulativnoga mišljenja.

Godina izdanja 2024