Ja kao svoja slika - Diskurzivnost i koncept autorstva Tina Ujevića

  • 20,70€ 156,00kn

Ja kao svoja slika - Diskurzivnost i koncept autorstva Tina Ujevića - Knjiga koju su uredile vrsne kroatistice Marina Protrka Štimec i Anera Ryznar sadržava devetnaest radova u kojima se višestrano i na metodološki recentan način, iz različitih kulturnih

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 20,70€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Marina Protrka Štimec , Anera Ryznar

Nakladnik:  HRVATSKA SVEUČILIŠNA NAKLADA


Knjiga koju su uredile vrsne kroatistice Marina Protrka Štimec i Anera Ryznar sadržava devetnaest radova u kojima se višestrano i na metodološki recentan način, iz različitih kulturnih i znanstven perspektiva, proučava život i djelo jednog od velikana hrvatske književnosti. Knjiga donosi moderan, višestran i temeljit pogled na djelo Tina Ujevića. Velika joj je vrijednost transnacionalna perspektiva te preispitivanje mnogih dosad slabije istraženih ili zanemarenih aspekata Ujevićeva stvaralaštva, kao i postojećih istraživanja.

Opus Tina Ujevića jedan je od vrhunskih autorskih unikata hrvatske književnosti– iako je zaključen prije šezdesetak godina, on i danas otvara niz pitanja koja se tiču autorova svjetonazora i spoznajnih uvida te iznimnih poetičkih, estetičkih, jezičnih i stilskih potencijala tog djela. Istraživacki povratak djelu Tina Ujevića otvara važna pitanja o njegovu djelu, ali i o kanonu i statusu kanoniziranih pisaca iz današnje perspektive, o mogućnostima čitanja i čitateljskih aktualizacija opusa koji su već posve stabilizirani kao književni i kulturološki znakovi. (…) Zbornik u središte interesa vraća jedan od krucijalnih opusa hrvatske književnosti, iznova potiče polilog o njegovim različitim aspektima, nudi nove hermeneutičke hipoteze i uvide, osvjetljava slabije istražene dijelove opusa i pokazuje potencijale Ujevićeva pisma iz perspektive recentnih istraživačkih paradigmi.

Godina izdanja 2020
Broj stranica 377
Uvez Meki