Književni leksikon - Pisci. Djela. Pojmovi.

  • 22,56€ 169,98kn

Književni leksikon - Pisci. Djela. Pojmovi. - Nakon prvoga, rasprodanog izdanja Književnoga leksikona, Matica hrvatska objavljuje njegovo drugo, znatno prošireno izdanje na radost brojnihučenika, studenata, književnih znalaca i svih ljubitelja književnost

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 22,56€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Milivoj Solar

Nakladnik:  MATICA HRVATSKA


Nakon prvoga, rasprodanog izdanja Književnoga leksikona, Matica hrvatska objavljuje njegovo drugo, znatno prošireno izdanje na radost brojnih
učenika, studenata, književnih znalaca i svih ljubitelja književnosti željnih da na jednome mjestu pronađu s jedne strane temeljno, a s druge strane, koliko je moguće, i cjelovito znanje o književnosti.

Solarov izbor pisaca, djela i književnih pojmova utemeljen je na autorovu višedesetljetnome teorijskom radu, praćenju tekuće literature, dobru poznavanju nastavnih programa i šire prihvaćenih sudova hrvatske znanosti o književnosti te na praktičnom, predavačkom iskustvu na području književne znanosti, a izveden je pomoću dobro poznata solarovskog principa da se i najsloženiji teorijski pojmovi dadu predočiti i objasniti jednostavnim, običnim jezikom.

Naravno, ta Solarova uputa u temelje struke i znanosti ne bi bila potpuna da pobliže ne povezuje književnost s duhom vremena, čime se autorov Leksikon legitimira i kao reprezentativan dokument naše književne epohe.

Godina izdanja 2011