Mit o Krleži ili krležoduli i krležoklasti u medijskom ratu

  • 26,54€ 200,00kn

Mit o Krleži ili krležoduli i krležoklasti u medijskom ratu - Poznata po svojim originalnim i provokativnim stavovima o hrvatskoj drami, Sanja Nikčević se i ovdje pokazuje pobornicom tzv.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 26,54€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Sanja Nikčević

Nakladnik:  MATICA HRVATSKA


Poznata po svojim originalnim i provokativnim stavovima o hrvatskoj drami, Sanja Nikčević se i ovdje pokazuje pobornicom tzv. dramskog teatra. Posebnost je ovog rukopisa njegova polemična dimenzija posvećena vrlo oštrom sukobu u hrvatskom kulturnom prostoru oko lika i djela Miroslava Krleže. Autorica sukobljene strane imenuje krležodulima (misle da je Miroslav Krleža najveći pisac na svijetu, a da je bio zabranjen od 1990. i da mu nije poklonjeno dovoljno pažnje) i krležoklastima (misle da je Miroslav Krleža i dalje najveća nepogoda hrvatske književnosti) smatrajući da pravi krležofili  tj. oni koji doista vole Miroslava Krležu zbog njegova vlastita djela, nikoga ne zanimaju (Adriana Car Mihec).

Opremljena svime čime stručna i znanstvena knjiga mora biti opremljena, pisana živo, osobno, angažirano i s dobrim poznavanjem područja kojim se bavi, knjiga Sanje Nikčević važan je doprinos kritičkom promišljanju suvremene hrvatske drame i suvremenoga hrvatskog kazališta te vrijedna pozornosti (Boris Senker).

Godina izdanja 2016