Sveta knjiga i dva pjesnika - Komparativna raščlamba božanskoga, ljudskoga, animalnoga, biljnoga i mineralnoga svijeta u pjesništvu T.S. Eliota i Nikole Šopa

  • 29,20€ 220,00kn

Sveta knjiga i dva pjesnika - Komparativna raščlamba božanskoga, ljudskoga, animalnoga, biljnoga i mineralnoga svijeta u pjesništvu T.S. Eliota i Nikole Šopa - U knjizi Sveta knjiga i dva pjesnika pjesme Nikole Šopa i T.

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 29,20€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Dean Slavić

Nakladnik:  HRVATSKA SVEUČILIŠNA NAKLADA


U knjizi Sveta knjiga i dva pjesnika pjesme Nikole Šopa i T. S. Eliota bivaju osnovno područje na kojem autor svjedoči o interakciji biblijskih simbola sa simbolima žanra, prostornih, vremenski, ideoloških i drugih odrednica. Tumačeći srodnosti i razlike pjesništva Nikole Šopa i T.S. Eliota autor se koncentrira na interakcije biblijskih i drugih simbola u tvorbi pjesničkih umjetnina i opusaKnjiga objedinjuje četiri područja: Nikola Šop i time hrvatska književnost, T.S. Eliot i time engleska književnost, katolička teologija i time Biblija, i, konačno, komparativni postupci koji navedena područja povezuje. Frye i Prawer pokazali su se posebno korisnima za knjigu koja je multidisciplinarna u građi, ali koherentna u strukturi, primijenjenim postupcima i ukupnoj izvedbi. Pisac primjenjuje spoznaje semiotike, strukturalizma i stilistike, ostajući u stalnom dodiru s tekstovima dvojice pisaca. Knjiga donosi točne podatke i dokazane pretpostavke, a građa je izložena sustavno i pregledno. Tekst obilježuje jasnoća iskaza koja u ovom slučaju uvećava razinu znanstvenoga diskurza. Knjiga odgovara na bitan upit: kako isti temeljni kršćanski simboli daju tako različita djela?
Godina izdanja 2011
Broj stranica 553
Uvez Meki