Trajni dijalog - Komparativna književnost u djelu Ivana Slamniga

  • 26,54€ 200,00kn

Trajni dijalog - Komparativna književnost u djelu Ivana Slamniga - Obradom cjelovita opusa Ivana Slamniga, hrvatskoga književ­nog klasika, istaknutog prevoditelja i znanstvenika, autorica je izabrala reprezentativnu temu povijesti hrvatske i svjetske knji

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 26,54€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Kristina Grgić

Nakladnik:  MATICA HRVATSKA


Obradom cjelovita opusa Ivana Slamniga, hrvatskoga književ­nog klasika, istaknutog prevoditelja i znanstvenika, autorica je izabrala reprezentativnu temu povijesti hrvatske i svjetske književnosti. S obzirom na pristup građi, provedenu metodu i prikazanu građu, knjigu će moći koristiti studenti, nastavnici, stručnjaci i znanstvenici humanističkih znanosti. Slamnigov opus obuhvaća motive svjetske i hrvatske književnosti i kulture od srednjega vijeka do danas pa je ovakva knjiga potrebna i iz književnopovijesne i teorijske perspektive (Cvijeta Pavlović).

Domete ove knjige mogli bismo definirati kao trojake. Prvo, ona pokazuje da je Slamnig svojim shvaćanjem književnosti uvelike anticipirao one procese koji su obilježili drugu polovicu 20. sto­ljeća. Drugo, autorica otkriva čitavi niz Slamnigovih pojedinač­nih veza sa stranim piscima koji nisu bili toliko poznati. Treće, istraživanje pokazuje da je uključenost Slamnigova opusa u eu­ropska kretanja još izrazitija nego što smo prije smatrali. K tome, ova knjiga pruža do sada najcjelovitiju bibliografiju Slamnigovih radova. Njome dobivamo pouzdan prikaz Slamnigova opusa na koji će se svako buduće istraživanje moći osloniti (Pavao Pavličić).

Godina izdanja 2017