Tri lica autora - Miłosz, Różewicz i Herbert

  • 18,58€ 140,00kn

Tri lica autora - Miłosz, Różewicz i Herbert - Zahvaljujući teorijskoj perspektivi istraživanja, ali jednako tako i odličnom uvidu u književnopovijesni kontekst, knjiga predstavlja značajan doprinos suvremenoj hrvatskoj znanosti o književnosti, a napose h

Dodaj u listu želja

Usporedi

Bez poreza: 18,58€

Dostupnost: Dostupno

Autor: Đurđica Čilić

Nakladnik:  HRVATSKA SVEUČILIŠNA NAKLADA


Zahvaljujući teorijskoj perspektivi istraživanja, ali jednako tako i odličnom uvidu u književnopovijesni kontekst, knjiga predstavlja značajan doprinos suvremenoj hrvatskoj znanosti o književnosti, a napose hrvatskoj slavistici i polonistici, te ispunjava izrazitu receptivnu prazninu ako je riječ o poljskom pjesništvu 20. stoljeća (tog književnog i kulturnog  fenomena per se), a posebno u odnosu na pjesništvo jednog književnog nobelovca (Miłosz), jednog koji je godinama bio kandidat za tu nagradu (Różewicz), a uključivanjem i trećeg velikog poslijeratnog poljskog pjesnika, Zbigniewa Herberta, knjiga dobiva dimenziju temeljnog  uvida u oblikovanje i funkcioniranje poljskog pjesničkog kanona druge polovice 20. stoljeća.  

Iz recenzije
dr. sc. Dalibor Blažina, red. prof. 

Knjiga se bavi analizom i interpretacijom djela poljskih pjesničkih klasika, no njezin ishod premašuje te okvire i ulazi duboko u književnoteorijska pitanja pjesništva i sociologiju književnosti. Može biti spoznajno poticajna filolozima iz raznih nacionalnih sredina, jednako tako i čitateljima.

Iz recenzije
dr. sc. Katica Ivanković, red. prof.

Godina izdanja 2020
Broj stranica 217
Uvez Meki